Ook de kinderkamer mag hip en gezellig!
maart 25, 2022
Citytrip naar Kopenhagen
november 22, 2023
Ook de kinderkamer mag hip en gezellig!
maart 25, 2022
Citytrip naar Kopenhagen
november 22, 2023
parallax background
Mooi maatwerk en speelse details

Dit was zo’n leuke opdracht.

Studio Fier verzorgde het ontwerp, de styling en de uitvoer voor Huisartsenpraktijk Klein Alenvelt. De nieuwbouw praktijk in het prachtige nieuwe gezondheidscentrum Vleuten. 

 

Een totaalconcept van moodboard tot realisatie.

 

De wens van de opdrachtgever was een vriendelijke, frisse en rustige inrichting in een Scandinavische stijl; een prettige en veilige plek zijn waar iedereen zich op zijn gemak voelt. Vooral geen typische steriele ruimtes.

Scandinavische stijl

 

Op basis van de wensen en ideeën van de opdrachtgever zijn we begonnen met het samenstellen van het moodboard. Dit werd een pallet van zachte en frisse kleuren en natuurlijke materialen en groen.

Van daaruit hebben we de indeling van de ruimtes bepaald en een kleurenplan gemaakt. Het materiaal hebben we  in samenwerking met Build by the Wildt uitgezocht. Zij zijn gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen en realiseren van gezondheidscentra en weten precies wat geschikt materiaal is voor dit soort projecten. Toen de basis stond konden we werken aan de verdere inrichting en styling van de ruimtes. Uiteraard binnen een bepaald budget en rekening houdend met de praktische eisen die horen bij een dienstverlener in de zorg.

Styling en maatwerk

 

Het ontwerp is een zachte en rustige basis geworden met lichte kleuren en natuurlijke materialen die terugkomen in de hele praktijk. Speelse en kleurige details zorgen voor een huiselijke en vriendelijke uitstraling. Ook bij het ontwerpen van het maatwerk, zoals de kasten en bureaus is door Studio Fier meegedacht.

De styling, meubels en accessoires zijn meegenomen in het totaal ontwerp. Hiervoor ben ik samen met de opdrachtgever op pad geweest als Personal shopper. Zo konden we gelijk proefzitten, testen, alles op elkaar af stemmen. Het voordeel is dat je dan snel kunt schakelen en keuzes maken. Deze meubels en accessoires zorgen ervoor dat het alle ruimtes een samenhangend geheel vormen en de gemoedelijke uitstraling wordt hiermee versterkt. Dit is de kers op de taart van dit prachtige project!

 

It's all about the details
  • het leuke behang van Room Blush komt terug in de hal en in de personeelsruimte
  • de mooie houten lattenwand is niet alleen bij de receptie en wachtruimte toegepast, maar ook in de hal van het gezondheidscentrum. Wel 6 meter hoog
  • door de hele praktijk komen mijn favoriete Story Tiles terug. Leuke blij-maker en een vrolijke touch

Laat je inspireren door mijn andere blogs!

Samen maken we van jouw huis een droomplek

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze Privacyverklaring