Citytrip naar Kopenhagen
maart 25, 2022
Citytrip naar Kopenhagen
maart 25, 2022
parallax background
Afgelopen dinsdag was ik op uitnodiging van Suzanne de Jong van Ensuus mee naar de bekendmaking van de Flexa Kleur van het Jaar 2022. Een feest om bij dit kleurrijke en inspirerende evenement te zijn. We werden ontvangen op het dakterras van het Hoogtij in Amsterdam door de kleurexperts van Flexa. Met uitzicht op Amsterdam en een strakblauwe lucht werd de kleur van het Jaar bekend gemaakt.
Bright Skies
Deze kleur komt niet zomaar uit de blauwe lucht vallen, maar wordt bepaald met behulp van een internationaal Design Team op basis van wereldwijd onderzoek en trendvoorspellingen. Dit jaar is er gekozen voor ‘een teug frisse lucht’. Deze frisse, heldere lichtblauwe kleur staat voor alles waar we met zijn allen zó klaar voor zijn: positiviteit, frisse ideeën en een nieuwe start.

Veelzijdig
Bright Skies is voor sommige misschien even wennen, anders dan de kleuren uit de voorgaande jaren, maar toch echt een prachtige heldere en vooral veelzijdige kleur die je op verschillende manieren kan toepassen in je woning. Of je nou voorzichtig begint met een accent ergens of een muur in de slaapkamer of gelijk all the way gaat in de woonkamer of keuken. Voor iedere ruimte en woonstijl is er een mooie combinatie van kleuren mogelijk, waardoor de kleur goed tot z’n recht komt passend bij jouw stijl.
Kleuren combineren
Flexa roept niet alleen de Kleur van het Jaar uit, maar de kleurexperts van Flexa stellen ook 4 inspirerende kleurpaletten samen waarmee je de Kleur van het Jaar goed kunt combineren in de stijl die bij je past.
Palet 1: Workshop – kleurrijke tinten voor frisse en vrolijke ruimtes waar je alles kunt doen. Ideaal voor colour blocking.
Palet 2: Greenhouse – Frisse natuurlijke tinten geïnspireerd op de natuur. Haal buiten naar binnen. Combineert mooi met natuurlijke materialen.
Palet 3: Studio -Zachte, rustgevende tinten, brengen warmte en frisheid in je interieur.
Palet 4: Salon – Naturel en luchtig met als fris accent Bright Skies zorgen voor een rustig kleurenschema in iedere ruimte.

Testers
Twijfel je nog? Flexa heeft handige kleurtesters. Een selectie kun je halen in de bouwmarkt of online bestellen in de gewenste kleur. Deze mini verfrollertjes zijn echt ideaal als je een kleur wilt bekijken op een groter vlak en bij verschillend lichtinval in de ruimte. Je kunt ze direct op de muur proberen of even op een canvas doek rollen en zo kun je goed kijken hoe een kleur bij jou in de ruimte uitpakt.

Laat je inspireren door mijn andere blogs!

Samen maken we van jouw huis een droomplek

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze Privacyverklaring